Stillhetens fjäll

I ensamt majestät färdas vi i våra hemmafjäll denna gnistrande decemberdag.
 
Annica & Bella nära Walles Fjällhotell. Idag är vi vår egen spårmaskin. 

 
Under natten klarnade det upp efter gårdagens snålblåst och snöbyar. Morgonen och dagen bjöd i dalgången på uppfriskande temperaturer kring 20-25 minusgrader. På högre höjd väntade något dämpad kyla. Därav tog vi bilen upp till Walles Fjällhotell och skidade år nordväst, till en början längs leden mot Ösjöstugan.
 
Vintern har sannerligen inletts väl, på denna höjd ligger snötäcket 50-70 cm djupt i skyddad terräng. Att få göra våra egna spår i nysnön är något som skänker största tillfredsställelse och ger en förstärkt vildmarkskänsla och upptäckarlust.
 
Efter ett parti där den lågt stående midvintersolen doldes av fjällryggar, ställde vi skidspetsarna i sydlig riktning, upp mot den friliggande platån öster om Hästkläppen. Härifrån erbjuds fängslande vyer norrut mot Skarsmassivet, samt i riktning mot vår hemby Bruksvallarna och Anåfjället sydost därom.
 
Skidturen blev kort men upplevelserik. I synnerhet det varmgula ljuset är något som lyfter färder under denna del av vintern till en högre dimension. Att fjället är i det närmaste folktomt likaså.
 
Vi skattar oss än en gång väl förunnade att få leva i denna trakt, som året om skänker sådan värme inombords. Även dagar som dessa då utomhustemperaturen gör sitt bästa för att kyla ned oss :-) !
 
/Kalle
 
 
Krispigt nära Össjan.
 
Ljuset återvänder.
 
Solen står lågt bortom Kariknallarna.
 
Frostig fjällbjörk på platån öster om Hästkläppen.
 
Ösjökläppen och Skars.
 
Bella, sibirian husky i sitt rätta element.
 
Vår kära hemby - Vôllan. Vid horisonten Anåfjället.
  
Bruksvallarna - Funäsfjällen - Husky - Hästkläppen - Skarsfjället
JUNITJEJ

Fantastiskt vackra bilder!!

Svar: Tack för det Junitjejen! Ha en bra kväll!
Börjes Kalle Skarefjäll / Skarefjäll Natur & Foto